VT4 zal vanaf morgen overdag meer programma's overdag uitzenden. De commerciële zender zal tijdens de voor- en namiddag geen belspelletjes meer brengen en programmeert zowel 's ochtends als 's avonds een nieuwe mix.
VT4-zusterzender VIJFtv startte op 1 januari 's namiddags succesvol programma's als Dr Phil, Oprah en The Flying Doctors.

Voortaan worden ook op VIJFtv 's ochtends geen belspelletjes meer uitgezonden, maar wel heruitzendingen van het spelprogramma Te Nemen of Te Laten en magazines als Rotverwende Dochters en Als een krot in Spanje.

Vanaf morgen voegt VT4 aan de ochtendprogrammering animatieseries toe als Maisy, Fievel en Backyardigans. Ook de Amerikaanse komische serie Hanging' Mr. Cooper is voortaan elke dag op VT4 te zien. 's Namiddags brengt VT4 McGyver terug op het scherm.

Enkel na de zendersluiting 's nachts zullen op VT4 en VIJFtv nog belspelletjes uitgezonden worden.

'Zowel de kijkers als de adverteerders reageerden bijzonder positief op de VIJFtv-dagprogramma's', licht gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers van SBS Belgium (VT4 en VIJFtv) toe.

'Het VIJFtv-succes heeft ons geïnspireerd om ook op VT4 enkel 's nachts nog belspelletjes uit te zenden. Ter vergelijking: de eerste vier maanden van 2007 haalden de VIJFtv-namiddagprogramma's een gemiddeld marktaandeel van 4,7 procent op de VIJFtv-doelgroep, vrouwen tussen 20 en 49. Tot mei van dit jaar verdubbelde dit tot een gemiddelde van 9,7 procent.'