Mimount Bousakla naar Lijst Dedecker
BRUSSEL - Uittredend SP.A-senatrice Mimount Bousakla duwt op 10 juni de Antwerpse Kamerlijst van Lijst Dedecker. Dat heeft Jean-Marie Dedecker zondag bevestigd.
Bousakla werd in mei 2003 met enkele tienduizenden voorkeurstemmen verkozen in de Senaat. Ze raakte eerder bekend als columniste en als auteur van het boek Couscous met frieten, waarin ze zich kritisch opstelt tegenover de allochtonengemeenschap.

De 35-jarige senatrice leeft echter al een tijdje in onmin met haar partij, omwille van haar uitspraken over allochtonen en haar gedrag. In 2005 kreeg Bousakla enkele maanden rijverbod opgelegd wegens rijden onder invloed. Sinds bekend is dat er voor haar geen plaats meer is op een SP.A-lijst - de Vlaamse socialisten boden haar geen verkiesbare plaats aan en Bousakla wou nergens anders op de lijst figureren - liepen al geruchten over een overstap naar een andere partij. Volgens Dedecker heeft de senatrice hem vorige week gecontacteerd en volgde dan een gesprek met de Antwerpse lijsttrekker voor LDD Jurgen Verstrepen. Die verklaarde zondag op VRT-radio dat Bousakla en hijzelf op dezelfde lijn zitten. Resultaat: Bousakla duwt bij de federale verkiezingen de Antwerpse Kamerlijst bij de effectieven.

Bousakla zelf was zondag niet bereikbaar voor commentaar. Zij geeft volgens Dedecker dinsdag tekst en uitleg op een persconferentie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in