WEST PALM BEACH - De Amerikaanse crooner Perry Como is zaterdag op 88-jarige leeftijd in zijn huis in de staat Florida overleden. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.
De zoetgevooisde zanger, die in de jaren '40 tot '60 zeer populair was, stierf in zijn slaap in zijn woning in Jupiter Inlet Beach Colony. Hij zou vrijdag 89 jaar geworden zijn.

Como, van Italiaanse afkomst, was de zoon van een kapper. Hij nam de zaak van zijn vader over en begon voor zijn klanten te zingen. In de jaren dertig begon hij professioneel te zingen in big bands.

Como werd door Bing Crosby ooit 'de uitvinder van de nonchalance' genoemd. De bariton was beroemd voor songs als 'Catch a Falling Star', 'Surrender', 'Till the End of Time' (zijn eerste hit uit '45), 'Hot Diggity (Dog Ziggity Boom)', 'Prisoner of Love', 'Temptation', 'Because of You' en 'When You were Sweet Sixteen'. Como had veertien nummer 1-hits.

Como gold ook als één van de pioniers van het televisietijdperk. 'The Perry Como Show' was zeer populair op de televisie tussen 1956 en '63. Como trok zich begin jaren zeventig korte tijd terug, maar ging terug aan de slag en had toen hij al een eind in de zestig was nog verschillende hits.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in