BRUSSEL - De jury van de Koningin Elisabethwedstrijd, dit jaar gewijd aan de viool, heeft zaterdag om middernacht in aanwezigheid van koningin Fabiola de namen van de twaalf finalisten bekendgemaakt.
Het gaat om Boris Brovtsyn (Rusland, 24 jaar), Mikhaïl Ovrutsky (Verenigde Staten, 20), Ju-Young Baek (Korea, 25), Feng Ning (China, 20), Alina Pogotskin (Rusland, 17), Christina Castelli (Verenigde Staten, 22), Oleg Kaskiv (Oekraïne, 22), Baiba Skride (Letland, 20), Tatiana Samouil (Rusland, 26), Barnabas Kelemen (Hongarije, 22), Akiko Ono (Japan, 22) en Ning Kam (Singapore, 25).

De finalisten hebben nog een week de tijd om zich voor te bereiden op de eindproef die van 21 tot 26 mei zal plaats hebben in de Grote Zaal van het Paleis voor Schone Kunsten.

De finalisten zullen een sonate moeten uitvoeren die ze kunnen kiezen uit een door de jury voorgesteld repertoire, een speciaal voor de wedstrijd gecomponeerd werk en een concerto naar keuze. Ze zullen tijdens de finale begeleid worden door het Nationaal Orkest van België onder leiding van dirigent Gilbert Varga.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in