Ulla Werbrouck op Kamerlijst Lijst Dedecker
BRUSSEL - Ex-judoka Ulla Werbrouck komt op voor de Lijst Dedecker. Het is nog niet uitgemaakt of dat op de West-Vlaamse Kamerlijst dan wel op de Senaatslijst zal zijn, verduidelijkte Jean-Marie Dedecker.
Volgens de krant Het Laatste Nieuws zou Werbrouck de tweede plaats krijgen op de West-Vlaamse lijst voor de Kamer. De olympische judokampioene was tien jaar geleden de parel aan de kroon van coach Dedecker en is ook nadien een vertrouwelinge gebleven. Werbrouck (35) is intussen moeder en werkt voor Bloso.

De krant acht overigens de kans groot dat Dedecker op 10 juni niet de Senaatslijst van Lijst Dedecker trekt, maar wel de West-Vlaamse lijst voor de Kamer. Op die manier gaat hij de Senaatslijst met Verhofstadt, Leterme en Vande Lanotte uit de weg.

In West-Vlaanderen blijft de concurrentie beperkt tot Hendrik Bogaert (CD&V), Vincent Van Quickenborne (Open Vld), Renaat Landuyt (SP.A) en Koen Bultinck (Vlaams Belang).

,,Geen van die vier is een stemmenkanon'', zegt Dedecker. ,,Zelf moet ik in West-Vlaanderen ruim 40.000 stemmen halen om verkozen te raken. Dat moet lukken. In 2004 had ik er hier al bijna 22.000 als lijstduwer.''

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig