Originele tekeningen Suske & Wiske onder de hamer
Foto: rr
Zondag organiseert veilinghuis Bernaerts "De Magische Matinée", een stripveiling waarop meer dan 350 loten onder de hamer gaan. Zowat de helft zijn originele tekeningen van Suske en Wiske, waaronder de pentekeningen van Willy Vandersteen voor albums als 'De Dulle Griet'.
Bernaerts organiseert De Magische Matinée op vraag van de erfgenamen van Vandersteen. Toen de striptekenaar in 1990 overleed, liet hij een omvangrijke stripproductie na.

Eerder al deed de familie afstand van de originele tekeningen van nevenreeksen als Bessy, De Rode Ridder en Robert en Bertrand. Nu gaat voor het eerst een aanzienlijke collectie Suske en Wiske items onder de hamer.

Titels die onder de hamer gaan zijn De Dulle Griet, Het Mini-Mierennest, De Junglebloem, Twee Toffe Totems, Amoris van Amoras, Angst op de Amsterdam, Ruige Regen, Het Grote Gat, Lambik Baba, De Gulden Harpoen, De Verraderlijke Vinson, De Krakende Carcas, De Koeiencommissie, De Stugge Stuyvesant, De Ongelooflijke Thomas en Big Mother.

De veiling start zondag 15 maart om 14 uur. De goederen zijn te bezichtigen van donderdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 12 uur.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig