BERLIJN - In Duitsland wordt een 36-jarige werkneemster van de Duitse post er van beschuldigd drie baby’s te hebben gedood en hun lijkjes gedurende verschillende jaren op zolder te hebben bewaard. De vrouw werd intussen opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.
De jonge vrouw, die door de speurders werd omschreven als psychisch erg in de war, kon niet uitleggen wanneer en in welke omstandigheden de zwangerschappen plaats hadden.

De drie babylijkjes, die in vergevorderde staat van ontbinding verkeerden, werden zaterdag aangetroffen in Neuendorff-am-Damm, een klein plaatsje iets meer dan 100 kilometer ten westen van Berlijn.

De ex-partner van de vrouw vond op de zolder van het huis een plastic zak met daarin het lijkje van een baby. Het paar ging in oktober 2005 uit elkaar en heeft samen een zoontje van twee jaar. De politie ontdekte nadien op de zolder de lijkjes van nog twee andere zuigelingen. De vrouw, die was weggevlucht, kon kort daarop worden opgepakt.

Gezien de staat van de lichaampjes, sluiten de onderzoekers niet uit dat de geboortes dateren van voor de moeder in 2001 haar intrek in het huis nam. De ex-partner, die de verdachte sinds 1999 kende, wordt voorlopig niet beschuldigd. De man verklaarde aan de agenten dat hij nooit iets heeft afgeweten van de betreffende zwangerschappen.

De zaak is geen alleenstaand geval. Zo moet een andere Duitse moeder zich binnenkort voor de rechter verantwoorden nadat ze bekende tussen 1988 en 1999 negen van haar baby’s kort na de geboorte te hebben gedood. De vader van de kinderen beweerde toen eveneens nooit iets van de zwangerschappen te hebben gemerkt.

Vorige maand nog werd een paar van 44 en 38 jaar door een rechtbank in het Duitse Cottbus (oosten) veroordeeld tot levenslang nadat ze hun zesjarig zoontje de hongersdood hadden laten sterven en zijn lijkje twee en een half jaar lang in de vrieskist hadden bewaard.