Kallo-verstekelingen naar Nigeria gerepatrieerd
Foto: ap
BRUSSEL - Negen Afrikanen die eind vorig jaar op een autoschip in Kallo als verstekeling werden ontdekt, zijn naar Nigeria vertrokken. Na verschillende mislukte pogingen zijn ze vandaag met een beveiligde vlucht gerepatrieerd, aldus de Dienst Vreemdelingenzaken.
De afgewezen vluchtelingen zijn aan boord van een regeringsvliegtuig in Melsbroek vertrokken. Er volgde een tussenlanding in Spanje, maar daar zijn ze intussen weer vertrokken richting Lagos in Nigeria.

,,De verwijdering is rustig en zonder problemen verlopen'', zegt Geert De Vulder van de Dienst Vreemdelingenzaken. Dat was tijdens de vorige pogingen anders. Die mislukten telkens omdat de Afrikanen te veel weerstand boden.

De eerste van de tien verstekelingen die in december uit het vrachtschip werden gehaald, werd eerder al naar Nigeria teruggevlogen. De asielaanvragen van de Afrikanen in België werden definitief verworpen en alle beroepsmiddelen werden uitgeput. Repatriëring met een beveiligde vlucht is de laatste stap in het proces van verwijdering.