BRUSSEL - De Brits-Nederlandse staalgroep Corus zou op zoek zijn naar kopers voor zijn aluminiumdivisie. Die verkoop moet ongeveer 400 miljoen pond (580 miljoen euro) opbrengen. Dat meldde The Oberserver in zijn zondagseditie.
Volgens de Britse krant zou de verkoop een slag betekenen voor Corus-topman Philippe Varin, nadat een eerdere poging om de aluminiumtak te verkopen (in 2003 aan het Franse Pechiney) was mislukt omdat de Nederlandse directie de verkoop blokkeerde.

Corus wordt zelf druk genoemd als overnamedoelwit. Zo zouden Russische groepen als NLMK, Severstahl en Evraz alsook het Amerikaanse US Steel interesse hebben. Eerder ontkende het Duitse ThyssenKrupp al dat het overnamegesprekken met Corus voert.

In de staalsector is volop een consolidatiebeweging aan de gang. Zo is er het recente vijandige overnamebod van 18,6 miljard euro van ’s werelds grootste staalproducent Mittal Steel op Arcelor, het tweede grootste staalconcern ter wereld. Mittal produceert jaarlijks 60 miljoen ton staal, Arcelor 50 miljoen ton. Corus staat met 19 miljoen ton op plaats acht in de top tien van grootste staalproducenten ter wereld.