BRUSSEL - De organisatoren van het Blue Note Records Festival in Gent hebben vandaag enkele nieuwe namen bekendgemaakt voor het jazzevenement, dat plaatsvindt van 13 tot en met 23 juli op de Bijlokesite.
Onder meer saxofonist John Zorn en zijn akoestisch kwartet ,,Acoustic Masada'', de Belgische pianist Eric Legnini en de Cubaanse muzikant Chucho Valdés zijn aan de festivalaffiche toegevoegd. Valdés concerteert met zijn vaste groep op vrijdag 21 juli.

De avond daarvoor mag de Braziliaanse jazzgoeroe Sergio Mendes zijn ding doen op het Blue Note podium. Op zondag 23 juli komen Daniel Romeo en The Original Superstars of Jazz Fusion naar Gent. Op 18 april worden nog twee namen bekendgemaakt die die dag op het Blue Note Records Festival optreden.

De namen die eerder vrijgegeven werden, zijn het Carlo Nardozza Quintet, Dianna Reeves, het Jason Moran Trio, het Andrew Hill Quintet en het Paolo Fresu Quintet. Voor de vijfde editie van het jazzfestival kozen de organisatoren ook voor een andere naam. Tot voor kort heette het muziekevenement Blue Note Festival. Dat is dit jaar Blue Note Records Festival geworden.