BRUSSEL - Eén van de Belgen die na de vloedgolf in Thailand als vermist opgegeven werden, is geïdentificeerd. Dat heeft woordvoerder François Dumont van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag desgevraagd bevestigd. De balans van de tsunami komt daarmee voor België op vier vermisten en zeven doden.
De identificatieprocedures in Thailand lopen voort. Op basis van de vergelijkingen van post- en ante-mortemgegevens kon zaterdag de identificatie van een vermiste Belg bevestigd worden, zei Dumont over de telefoon. De tweede identificatie waarvan sprake in radio- en televisiejournaals was volgens de woordvoerder voorbarig.

,,De procedure is nog niet helemaal rond.'' De officiële bevestiging is trouwens een bevoegdheid van de Thaise autoriteiten, aldus nog Dumont.

,,De families van de vermisten worden systematisch van alle ontwikkelingen in de identificatieprocedure op de hoogte gebracht.'' Uit respect voor hun privacy en hun rouw' geeft Buitenlandse Zaken geen verdere informatie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig