De Servische tennisser Novak Djokovic (ATP 3) heeft woensdag verklaard dat de spelersraad van de internationale tennisvakbond ATP tijdens de Australian Open zal vergaderen over de mogelijke invoering van een wereldkampioenschap voor landenteams. Dat WK zou de huidige Davis Cup moeten vervangen.
Djokovic, lid van de spelersraad van de ATP, gaf aan dat het idee bestaat om een wereldkampioenschap tennis om de twee jaar tussen 32 landen te organiseren. Volgens de pers zou die nieuwe competitie in tien dagen afgewerkt worden. De wedstrijden zouden bovendien korter worden dan in de huidige Davis Cup.

Djokovic benadrukt dat de gesprekken "toonaangevend zullen zijn voor de komende jaren, maar dat er nog niets beslist is en dat er nog meerdere opties op tafel liggen".

De Serviër beseft dat niet alleen de spelers beslissingsrecht hebben. "Zonder sponsors zijn er geen toernooien en bijgevolg ook geen spelers. Maar toch moet er rekening gehouden worden met de mening van de spelers", besluit Djokovic.

Verschillende spelers zijn ontevreden over de huidige vorm van de Davis Cup. De vele wedstrijden in deze competitie leggen heel wat extra druk op een al overvolle kalender.