TV-Familie publiceert 'verboden' artikel van de Pfaffs
Foto: tv-familie
TV-Familie heeft woensdag het 'verboden' artikel gepubliceerd over de financiële situatie van de Pfaffs. Het weekblad kreeg daarvoor toelating van de Antwerpse rechter na een eerder eenzijdig publicatieverbod.

De zaak begon toen TV-Familie op 16 september uitpakte met een artikel waarin een voormalige medewerker van de Pfaffs vermeende details over het privéleven van de familie op straat gooide. In het stuk werd aangekondigd dat er een vervolg zou komen, maar de Pfaffs lieten dat vervolg door een rechter tegenhouden.

Een andere rechter besliste in december dat het publicatieverbod van het tweede artikel onterecht was. De familie Pfaff moest opdraaien voor de 1.200 euro aan advocaat- en gerechtskosten.

Vandaag pakt TV-Familie uit met het gewraakte artikel. Daarin getuigt opnieuw een ex-medewerker die volgens het weekblad jarenlang in het zwart werkte voor de familie. TV-Familie benadrukt dat hun verhaal door zeven bronnen werd bevestigd, waarvan sommige heel dicht bij de Pfaffs.

Volgens de bron wordt Jean-Marie goed betaald voor de docusoap op vtm, 'vele duizenden euro's per familielid per maand dat er wordt gefilmd'. Daarnaast krijgt hij maandelijks een bedrag voor de reclame op zijn kraag, doet hij veel actes de présence en krijgt hij veel gratis. Maar niet alles daarvan zou aangegeven worden bij de belastingen. 'Dat hij in het zwart betaalt en wordt betaald, is een zekerheid. De vraag is alleen hoe vaak.'

Andere bronnen verklaren dat ze het beu zijn dat Jean-Marie van alles en iedereen profiteert. Maar niemand durft het aan om zijn identiteit prijs te geven.