Microsoft stopt met Windows Media Player voor Mac
Foto: © Reuters
BRUSSEL - Microsoft stopt met het ontwikkelen van Windows Media Player voor Macintosh. Ook wordt er niet langer ondersteuning aangeboden aan Mac-gebruikers, zo bericht Betanews.

Twee jaar geleden werd Windows Media Player 9 voor Mac uitgebracht. Sindsdien bleef het stil. Voor Windows Media Player voor Windows daarentegen kwamen er wel nog updates en nieuwe versies uit. ,,Microsoft zal Windows Media Player versie 9 voor Macintosh-gebruikers blijven aanbieden, maar heeft geen plannen om nog in verdere updates of productondersteuning voor de Mac-versie van Windows Media Player te voorzien'', aldus een woordvoerder aan Betanews.

De beslissing van Microsoft heeft volgens Apple-woordvoerder Steven Van den Eynde geen al te grote gevolgen voor de Mac-gebruiker. ,,Er zijn zeer weinig dingen die je niet met QuickTime (de mediaplayer van Apple, nvdr) kan openen. Sommige oudere formaten kunnen misschien problemen geven, maar de meeste software kan je ofwel met QuickTime ofwel met andere gratis software openen'', aldus Van den Eynde.