De directie van de fabriek Exxon Mobil in Virton betreurt de volledige onderbreking van de productieketen. Donderdagavond beslisten de werknemers van het bedrijf namelijk het werk neer te leggen nadat onderhandelingen waren afgesprongen.
In het bedrijf, dat gespecialiseerd is in de productie van kunststoffolie, gaan 89 van de 550 banen verdwijnen. Dat kondigde de directie in oktober 2005 aan. Maar de vakbondsafgevaardigden, die zich verenigd hebben in gemeenschappelijk vakbondsfront, vinden de vertrekregeling voor de betrokken arbeiders, onvoldoende.

,,We betreuren de werkonderbreking van de vakbonden, die gebeurde zonder stakingsaanzegging'', vertelt de directeur van de fabriek in Virton, Nizet. Volgens hem begonnen de sociale onderhandelingen enkele weken geleden ,,in een gunstig klimaat''.

,,Het voorgestelde sociaal plan biedt zeer aanvaardbare vertrekvoorwaarden. We willen de dialoog weer hernemen. Daarvoor moet de werkonderbreking wel stoppen en moeten we te weten komen wat de intenties van de vakbonden zijn'', voegde Nizet er aan toe. Het werk zou niet hervat worden voor zaterdag 14 uur, als een meerderheid van de werknemers dat wil.