Gazprom geeft garanties over toekomstige gasleveringen
Alexeï Miller
BERLIJN - Alexei Miller, de topman van de Russische gasmaatschappij Gazprom, heeft Duitsland en West-Europa garanties gegeven over de gasbevoorrading. Miller deed dit vrijdag tijdens een ontmoeting in Berlijn met de Duitse minister van Economie Michael Glos.
,,Miller heeft mij verzekerd dat er zich in de toekomst geen probleem zal voordoen betreffende levering van aardgas aan Duitsland'', zo verklaarde minister Glos na de ontmoeting met de verantwoordelijke van Gazprom.

De problemen met Oekraïne zijn geregeld, luidde het verder. ,,Gazprom is steeds zijn contractuele verbintenissen ten opzichte van Duitsland nagekomen en is in het verleden steeds een zekere partner geweest. Dat zal in de toekomst niet veranderen'', stelde Miller van zijn kant.

De ontmoeting tussen Glos en Miller was bedoeld om het bezoek van de Duitse kanselier Angela Merkel maandag aan Moskou voor te bereiden. Eén van de thema’s die bij die gelegenheid aan bod zal komen is onder meer het beveiligen van de gasleveringen aan de Europese Unie, stipte Miller nog aan.