Belgacom start procedure  heropening bod Telindus
Foto: rr
ANTWERPEN - Telecomgroep Belgacom heeft de procedure om het bod op Telindus te heropenen, in gang gezet. Verwacht wordt dat het nieuwe bod in de week van 23 januari van start kan gaan. Als Belgacom na afloop hiervan minstens 95% in handen heeft van Telindus, haalt het Telindus van de beurs via een uitrookprocedure. Dat blijkt uit een kennisgeving door de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen.
Na afloop van het bod had Belgacom 90,86% van de aandelen Telindus in handen. Op verwaterde basis, rekening houdend met de in omloop zijn warrranten, bleef Belgacom steken op 84,3%. Daardoor is Belgacom wettelijk niet verplicht om het bod te heropenen, omdat de minimumdrempel ligt op 90% van alle in omloop zijnde effecten. Belgacom koos vrijwillig voor een heropening.

,,Technisch-juridisch gaat het om een heel nieuw bod, waardoor de hele biedprocedure opnieuw doorlopen moet worden'', legt Luk van Eylen, woordvoerder dan de markttoezichthouder CBFA uit.

Belgacom diende gisteren/donderdag een ontwerpprospectus in bij de CBFA, de CBFA maakte dit vrijdagmiddag bekend in een kennisgeving. De raad van bestuur van Telindus moet zich binnen vijf werkdagen uitspreken over het bod. Dat advies wordt opgenomen in het prospectus, dat de CBFA moet goedkeuren.

Pas enkele dagen later kan het nieuwe bod van start gaan. Aangezien Telindus tot een akkoord kwam met Belgacom over het eerste bod, is deze procedure een formaliteit. De goedkeuring van de prospectus zal dan ook relatief snel gebeuren, vermoedelijk in de week van 23 januari, zodat het bod eind januari kan starten.

De voorwaarden van het nieuwe bod zijn gelijk aan die van het vorige, met name 16,6 euro per aandeel Telindus in cash. Belgacom is van plan Telindus van de beurs te halen als het meer dan 95% in handen krijgt. Deze intentie blijkt nu formeel uit de kennisgeving. Deze squeeze out zal starten ten laatste 15 werkdagen na afloop van het heropende bod.