Meerderheid Amerikanen niet vertrouwd met podcasts
shut
BRUSSEL - In 2005 hebben ongeveer vijf miljoen Amerikaanse radioluisteraars minstens één podcast - dat zijn uitzendingen die, meestal in mp3-formaat, worden aangeboden op en verspreid over het internet - gedownload. Verwacht wordt dat dat aantal in de loop van 2006 zal verdubbelen. Dat blijkt uit een studie van Bridge Ratings.

Emarketer.com ging op zoek naar andere studies in verband met podcasts en bundelde de cijfers. Zo kwam, in een studie uitgevoerd door Taylor Nelson Sofres, aan het licht dat tweederde van de Amerikaanse bevolking, ondanks het succes van podcasts, nog nooit van het fenomeen heeft gehoord of niet echt weet wat het is.

Slechts 32 procent van de respondenten is vertrouwd met de term ,,podcasting''. Een derde van deze groep, wat neerkomt op 9 procent van de totale online populatie, heeft effectief al eens een podcast beluisterd. En dan gaat het nog niet noodzakelijk om regelmatige luisteraars. Er is dus nog werk aan de winkel.

Taylor Nelson Sofres ging ook op zoek naar het profiel van de podcastluisteraar en vond dat 78 procent van hen mannen zijn. Toch laten vrouwen zich niet onbetuigd, want toen TNS naging wie in de afgelopen week een podcast had beluisterd, bleken vrouwen een voorsprong te hebben op mannen.