Pat Robertson biedt excuses aan
Patrick Janssens scoort bij de eigen kiezers zeven keer beter dan de andere Antwerpse lijsttrekkers bij hun electoraat. Foto: © Pol De Wilde - VUM
TEL AVIV - Israël blijft erbij dat het geen zaken meer wil doen met de Amerikaanse televisiedominee Pat Robertson, ook nu deze zijn excuses heeft aangeboden voor uitlatingen die hij deed naar aanleiding van de hersenbloeding van premier Ariel Sharon.

Robertson noemde Sharons hersenbloeding vorige week Gods straf voor de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook. Woensdag stuurde Robertson een expresbrief aan Sharons zoon Omri, waarin hij zijn excuses aanbiedt en Sharon een ,,aardige, hoffelijke en achtenswaardige man'' noemt, ,,die de bijna ondraaglijke last draagt beslissingen te moeten nemen voor zijn land''.

Robertson is nauw betrokken bij plannen voor de bouw van een evangelisch themapark in het noorden van Israël. Ram Levi, hoofd marketing van het Israëlische ministerie van toerisme, zei gisteren dat Israël ondanks de brief geen prijs meer stelt op Robertsons deelname aan het project. Eerder dreigde Israël zich volledig uit het lucratieve project terug te trekken naar aanleiding van Robertsons uitlatingen, maar daar is het op teruggekomen.