KALMTHOUT - Sven Nys (Rabobank) heeft de internationale veldrit van Kalmthout gewonnen. In de slotronde reed hij weg uit een kopgroep van 7 renners. Op enkele seconden won Erwin Vervecken de spurt om de tweede plaats, voor Ben Berden en Sven Vanthourenhout.

De Italiaan Enrico Franzoi werd 5e, wereldkampioen Bart Wellens 6e en Tom Vannoppen 7e.

Bart Wellens trok van bij de start het hele pak meteen op een lint. Reeds in de tweede ronde reageerde Nys furieus. Hij sloeg direct een grote kloof op acht achtervolgers maar temporiseerde daarna en liet zich terug inlopen. Met nog meer dan zeven ronden voor de boeg versnelde Wellens op de trappen. Hij kreeg Nys en en Sven Vanthourenhout mee in zijn wiel. Na verloop van tijd smolt de groep van negen echter opnieuw samen.

Net bij het ingaan van de zes laatste ronden zette Ben Berden het plots op een lopen. De Limburger kreeg Erwin Vervecken en de Italiaan Enrico Franzoi mee maar ook deze vlucht kende geen succes.

Na zowat veertig minuten cross gooide Nys opnieuw een bommetje. Wellens trachtte de meubelen te redden en nam Berden, Vanthourenhout, Vervecken, Vannoppen en Franzoi mee op sleeptouw. Nys moest opnieuw lijdzaam toezien hoe de rest weer wist aan te pikken en zo hielden we bij het ingaan van de laatste ronde nog zeven kanshebbers op de zege over.

Sven Nys wachtte de spurt niet af en haalde zo zijn dertiende zege van het seizoen.