Gent en Standard spelen gelijk (update)
GENT - AA Gent en Standard hebben vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld. In de andere wedstrijden vandaag won Moeskroen overtuigend van Bergen met 5-1, en ging Brussels met 1-2 winnen op het veld van Cercle Brugge.
Standard was de beste ploeg in de openingsfase, maar tot grote doelkansen kwam het niet. Na een half uur kon Gent de score openen nadat Runje zich verkeek op een vrije trap van Boussoufa, Laybutt tikte dankbaar binnen. Vlak voor rust kwam Standard terug op gelijke hoogte via een strafschop van Conceiçao.

In het klassement delen AA Gent en Charleroi de derde plaats, ze hebben vijf punten minder dan Anderlecht. Standard bekleedt samen met Genk de vijfde stek.

Moeskroen straft Bergen af

Moeskroen heeft Bergen afgestraft met 5-1. In een saaie eerste helft was de partij erg evenwichtig en kwam Bergen op voorsprong via Gousse. Pas in de tweede helft schakelde Moeskroen een versnelling hoger en scoorde 5 keer in 35 minuten. Door de winst van Oostende en Brussels bengelt Bergen nu helemaal onderaan in het klassement met 6 punten. Met de partij tegen Anderlecht voor de boeg, ziet het er niet naar uit dat daar snel verandering in komt.

Winst voor Brussels

Cercle Brugge is er op eigen veld niet in geslaagd te winnen van Brussels, het werd 1-2. Brussels kwam voor de rust al op een 0-2-voorsprong via Culek en Omonga. Invaller Dekelver maakte in de tweede helft de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Bruggelingen niet.