ANTWERPEN - Volgens het parket van Antwerpen was de man die zaterdagavond in Wommelgem uit een polticombi sprong en overleed, door de politie geboeid. Hij was even voordien opgepakt omdat hij amok had gemaakt. Het onderzoek moet nu uitwijzen of de combi al dan niet op slot was.
Toen de 29-jarige Antwerpenaar rond 21 uur in dronken toestand met zijn brommer wou vertrekken in de Netelaarstraat, maakte hij amok met mensen die hem het rijden wilden beletten. De politie werd erbij gehaald en nam de man geboeid mee. Iets verderop, op de Herentalsebaan, is de man uit de combi gesprongen en met zijn hoofd tegen een geparkeerde wagen terechtgekomen. Hij stierf ter plaatse.

Volgens het parket is een onderzoeksrechter bezig met de zaak. Die zal waarschijnlijk een autopsie bevelen en mogelijk komt er ook een reconstructie.

In juni was er al een gelijkaardig voorval in Antwerpen. Toen overleed een 48-jarige man nadat hij tijdens een overbrenging van Antwerpen naar Deurne uit de politiewagen sprong om te vluchten.