BRUSSEL - Sp.a-voorzitter Steve Stevaert zegt er vanuit te gaan dat VLD noch CD&V met het Vlaams Belang zullen samenwerken. "Ik kan me niet inbeelden dat een oprecht christen-democraat of humanistische liberaal met het VB kan samenwerken", verklaarde hij zaterdag op een debatdag van zijn partij.
Stevaert stelde het VB - over het Vlaams Belang wil hij niet meer spreken - te willen bestrijden door een positieve aanpak en door over de partij te zwijgen.

Stevaert is de voorbije weken naar eigen zeggen stil gebleven over de ontwikkelingen rond het Vlaams Blok/Vlaams Belang. Zaterdag haalde hij nog eens uit naar de partij.

"Het gedachtengoed staat haaks op alles waar wij voor staan". Hij hekelde een aantal ideeën die Filip Dewinter deze week nog lanceerde en zei nooit met het VB te willen samenwerken. Tegelijkertijd drukte hij de hoop uit dat ook andere partijen - waar de discussie over samenwerking met het VB veel groter is - dat nooit zullen doen. "Dan moet het VB 51 procent halen en dat halen ze in Vlaanderen nooit", luidde het.