Belg mag voetbalcommentator spelen op Nederlandse televisie
Foto: rr
HILVERSUM - De Belg Floris Geerts heeft in Nederland de finale van 'Komt dat Schot!' gewonnen. Het BNN-programma zocht de afgelopen weken naar een nieuwe voetbalcommentator. Geerts zal binnenkort bij Studio Sport een samenvatting verslaan.
De 17-jarige Belg nam het in de finale op tegen Joris Coppes (19) uit Utrecht. Het tweetal werd beoordeeld door de juryleden Theo Reitsma, Barbara Barend en Hugo Borst. De finale bestond uit live-commentaar geven bij de wedstrijd Nederland - Finland en het becommentariëren van een samenvatting van een interland.

Beide finalisten brachten het er goed vanaf, aldus de jury. De professionele houding van de jongste finalist gaf uiteindelijk de doorslag. "Floris beschouwt het commentatorschap als een vak, terwijl Joris het nog te veel als een spelletje ziet", aldus juryvoorzitter en voetbalcommentator Theo Reitsma.

De titel 'Komt dat Schot!' is ontleend aan de woorden van oud-voetbalcommentator Hugo Walker. De opzet van het programma is een idee van Kees Jansma, programmamaker, voetbalcommentator en perschef bij het Nederlands elftal.