Een ultiem verzoeningsgesprek tussen vakbonden en directie van het farmaceutische bedrijf Pfizer in Puurs is vrijdagavond mislukt. Dat melden de vakbonden. De bonden hebben een stakingsaanzegging ingediend die op vrijdag 19 oktober afloopt.
Volgens de vakbonden hadden de verzoeningsgesprekken vrijdagnamiddag over een cao voor de zevenhonderd arbeiders aanvankelijk opening gemaakt om tot een akkoord te komen over het grootse breekpunt rond de koopkracht.

Bij opmaak van de principiële akkoordteksten bleek echter dat de directie op ander vlakken de toegeving wilde compenseren, aldus het gemeenschappelijk vakbondsfront. Onder meer het referteloon toegestaan voor de ploegen zou worden bevroren.

'Ook voor de sociale bemiddelaar van het paritair comité bleek het vertrouwen zoek', zegt Paul Schoeters van het christelijke ACV. 'Die besliste om een proces-verbaal van niet-verzoening op te stellen. Daarop hebben we een stakingsaanzegging ingediend. Die geldt zeven dagen, dus vanaf 20 oktober hebben we de handen vrij voor acties.'

Toch tonen beide partijen zich bereid om alsnog het conflict op te lossen. Op woensdag 17 oktober is een nieuwe onderhandelingsronde op de agenda geplaatst, weliswaar zonder bemiddelaar.