BAD WALDSEE - In het Zuid-Duitse Bad Waldsee, waar het PGA European Challenge golftoernooi (¤ 140.000) plaats heeft, heeft Nicolas Vanhootegem de strijd moeten staken om een tot nu toe onbekende reden. De 33-jarige Knokkenaar, momenteel achttiende op de Challenge Tour ranking, verdween van het scorebord na dertien van de achttien te spelen holes.
De eerste ronde moest overigens gedeeltelijk tijdens de tweede dag worden afgewerkt wegens de intredende duisternis donderdagavond. Het toernooischema is ondertussen volledig door elkaar geschud. Een aantal spelers kon tijdens de tweede dag niet aan hun tweede ronde beginnen. Onder hen Manoël Willems. De Limburger die een eerste ronde noteerde in 72 slagen, par, staat op een gedeelde 64e plaats.

De beste Belg is momenteel Thibault Werbrouck. De 21-jarige zette een openingsronde neer in 71 slagen, één onder par. Hij staat hiermee op een gedeelde 47e plaats. De leiding is voorlopig voor de Oostenrijker Martin Wiegele die een ronde neerzette in 64 slagen.

Stand na eerste ronde:
1. Martin Wiegele (Oos)64 -8
2. Scott Henderson (Sch)65
3. Niki Zitny (Oos)66
. Peter Whiteford (Sch)66
. Matthew King (Eng)66
6. Leif Westerberg (Zwe)67
. Magnus A Carlsson (Zwe)67
. Julien Foret (Fra)67
. Peter Baker (Eng)67
. Gareth Maybin (NIe) 67
...
47. Thibault Werbrouck (Bel)71
64. Manoël Willems (Bel)72