Rode Duivels klaar voor Finland
Zaterdag nemen de Rode Duivels het in het Koning Boudewijnstadion in EK-kwalificatiegroep A op tegen Finland. De troepen van coach René Vandereycken werkten vrijdag een laatste training af.
"De voorbereiding is tot dusver vlot verlopen", stelde Vandereycken. "Iedereen is fit en hopelijk kunnen we de goede prestatie van onze vorige thuiswedstrijd (op 22/08, toen België Servië met 3-2 klopte, red.) voortzetten", hoopte de bondscoach.

"Tegen Finland zullen er in het elftal opnieuw een aantal wijzigingen zitten, maar dat is eigen aan een nationale ploeg", vond de bondscoach. "Na één of twee maanden kan je met hetzelfde team de draad niet zo makkelijk opnemen. Daarom moet je soms één stap achteruit zetten, om er daarna twee vooruit te kunnen zetten", zei de bondscoach, doelend op de blessures en schorsingen waar hij bij elke wedstrijd mee geconfronteerd wordt.

Finland staat momenteel tweede in groep A, met negentien punten uit elf wedstrijden, en maakt nog steeds kans om zich te plaatsen voor het EK. In Belgrado speelde Finland op 08/09 0-0 gelijk tegen Servië. "Ik denk niet dat ze hier hetzelfde gaan komen spelen. Daar wilden de Finnen een punt halen en speelden ze bijna in een 4-4-2-opstelling op hun eigen helft. Nu zullen ze wel met een andere ingesteldheid aan de partij beginnen. Misschien ligt daar wel onze kans en opent dat perspectieven voor ons, juist omdat zij een goed resultaat moeten nastreven", zei Vandereycken.

Na het duel tegen de Finnen ontvangen de Rode Duivels Armenië (17/10) en gaan ze op bezoek bij Polen (17/11) en Azerbeidzjan (21/11). Misschien kunnen de Rode Duivels wel voor scherprechter spelen in groep A. "Daar zijn we niet mee bezig. We moeten enkel naar onszelf kijken", vond Vandereycken. "We moeten verder bouwen aan ons elftal. Daarom is het belangrijk om de sfeer en de motivatie te behouden. We moeten het stap voor stap blijven bekijken", vond de bondscoach.

De Belgische Voetbalbond verwacht voor het duel tegen Finland ongeveer 25.000 toeschouwers. Morgen/zaterdag kunnen er vanaf 18u15 nog tickets gekocht worden.