Timmy Simons: 'Er is nog steeds spanning'
Timmy Simons, de aanvoerder van de Rode Duivels, kijkt met vertrouwen uit naar de EK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag tegen Finland in het Koning Boudewijnstadion.
"We hebben deze week heel goed gewerkt op training", vond de PSV-middenvelder. "Minder spanning omdat we ons niet meer kunnen plaatsen voor het EK is er niet. Er is altijd spanning, het blijft per slot van rekening een kwalificatiewedstrijd", vond Simons.

"Natuurlijk willen we winnen", zei de 30-jarige Simons. "Elke match die je speelt, wil je winnen. Bovendien zijn de drie punten erg belangrijk met het oog op de coëfficiënt. We hebben een resultaat nodig. Tegen Servië speelden we goed, hopelijk kunnen we tegen Finland die lijn doortrekken", stelde Simons.

De ex-Gouden Schoen kwam nog even terug op het EK-kwalificatieduel in en tegen Kazachstan (12/09), waar de Rode Duivels een 0-2 voorsprong uit handen gaven en 2-2 gelijkspeelden. "We moeten ons aan onze eerste helft optrekken, die was goed. Ik heb geen idee waarom het in de tweede helft is misgelopen. Als we hadden geweten wat we daar allemaal fout deden, hadden we er wel iets aan veranderd", gaf de aanvoerder nog mee.