De Portugese topspeurder in het onderzoek naar de in Praia da Luz verdwenen Britse peuter Madeleine McCann heeft een team van specialisten benoemd om het onderzoek vaart te geven, zo heeft de Britse nieuwszender SkyNews vrijdag gemeld.
Paulo Rebelo, die deze week de leiding over het onderzoek heeft overgenomen van Goncalo Amaral, heeft nu vier hoge officieren benoemd in een poging de zaak uit te klaren, aldus de nieuwszender die geen bron opgeeft. Elk van die vier is een specialist op zijn terrein en komt uit andere politiezones van Portugal.

Zo zijn er twee deskundigen van het hoofdkwartier van de gerechtelijke politie in Lissabon bij, die deskundig zijn in moordzaken. Zij zullen de piste nagaan of de vierjarige 'Maddie' vermoord zou zijn.

In de zaak zijn de ouders van de kleuter, Gerry en Kate McCann, evenals een in de buurt van het Portugese vakantieappartement van de McCanns wonende Brit, formeel verdacht.

'Maddie' verdween op 3 mei, toen zij samen met haar broertje en zusje was achtergebleven in het appartement terwijl de ouders enkele honderden meters verderop dineerden met vrienden.