Serena Williams is vreemde eend in de bijt
Serena Williams heeft zich geplaatst voor de halve finales van het toernooi in Moskou. Ze is de enige niet-Russische die zich bij de laatste vier kon scharen.
Tegen de Tsjechische Nicole Vaidisova (WTA13) kon het alle kanten op, want de twee waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Serena Williams (WTA 7) kon in de eerste set één break vasthouden om zo met 6-4 voor te komen. In de tweede set hielden de speelsters elkaar in evenwicht tot 6-6. Williams had bij 6-5 voor haar tegenstandster wel een setpunt moeten wegwerken. In de tiebreak kon de Amerikaanse bij 6-4 de wedstrijd uitserveren, maar Vaidisova kwam nog terug tot 6-6 en 7-7. Bij het vierde wedstrijdpunt mocht Williams juichen.

Serena Williams, vierde reekshoofd, neemt het in de halve finale van de Kremlin Cup op tegen de als eerste geplaatste Svetlana Kuznetsova (WTA 2). Die versloeg in de kwartfinale haar landgenote Vera Dushevina met tweemaal 6-2. Kuznetsova was vorige week nog te sterk voor Williams in de kwartfinale van het toernooi in Stuttgart. "Ze serveerde er erg goed", aldus Williams. "En ik verwacht dat ze dat hier ook zal doen. Ik besef dat ik op scherp zal moeten staan. Het wordt sowieso een mooie wedstrijd."

In de andere halve finale staan twee Russinen tegenover elkaar: Elena Dementieva bekampt Dinara Safina.

Uitslagen:

Enkel - Kwartfinales:
Elena Dementieva (Rus) - Victoria Azarenka (WRu) 7-6 (7/4), 6-2
Dinara Safina (Rus) - Vera Zvonareva (Rus) 6-2, 3-6, 6-3
Svetlana Kuznetsova (Rus/1) - Vera Dushevina (Rus) 6-2, 6-2
Serena Williams (VSt/4) - Nicole Vaidisova (Tsj/8) 6-4, 7-6 (9/7)