Paul McCartney en Heather Mills hebben donderdag na een gesloten zitting die meer dan acht uur duurde, geen akkoord bereikt over hun scheiding. Dat schreef de Londense avondkrant Evening Standard donderdag. De scheiding is mogelijk de duurste uit de Britse geschiedenis.
Volgens de krant weigerde de 39-jarige Mills een akkoord te tekenen. De voormalige Beatle wou volgens de krant immers een clausule in de scheidingsakte laten opnemen die stelde dat Mills niet in de pers mag uitweiden over hun huwelijksleven.

Volgens de krant bedraagt het fortuin van McCartney 825 miljoen pond (ongeveer 1,22 miljard euro). McCartney zou een alimentatiebedrag van 50 miljoen pond (72 miljoen euro) voorgesteld hebben aan het voormalige model. Ook de tabloid The Sun vermelde donderdag dat bedrag.

Nog steeds volgens de krant zou Mills al tevreden zijn met 15 miljoen pond. De vertrouwelijkheidsclausule is voor haar echter een brug te ver.

'Het is gedaan. Er zijn geen debatten meer voorzien, er is geen akkoord bereikt', zei een anonieme bron aan de Evening Standard. Dat zou betekenen dat een volgende zitting voor het publiek toegankelijk zal zijn. Die zou ergens in februari doorgaan. Nochtans werd donderdag voor de zitting algemeen aangenomen dat de Mills en McCartney hun driejarige dochter een gerechtsslag wilden besparen.

Als de cijfers kloppen, dan wordt de scheiding van de voormalige Beatle en het model de duurste ooit in de Britse geschiedenis. Het vorige 'record' staat op naam van zakenman John Charman. Die betaalde in mei 48 miljoen pond aan zijn echtgenote.