'Echtpaar Sarkozy staat op het punt te scheiden'
Volgens de Franse krant L' Est Republicain staan de Franse president Nicolas Sarkozy en zijn vrouw Cecilia op het punt te scheiden. De woordvoerder van de Franse president zou vrijdag die beslissing bekendmaken, was vrijdag te lezen op de website van de Franse krant.
Volgens L' Est Republicain zal Cecilia Sarkozy een van de komende dagen de scheiding toelichten. De scheidingspapieren, aldus de krant, zullen binnenkort zeer snel afgeleverd worden aan de rechtbank in Nanterrre, een Parijse voorstad.

De geruchten over een scheiding zijn zeker toegenomen sinds het staatsbezoek van Sarkozy aan de Bulgaarse hoofdstad Sofia, begin oktober.

Cecilia vergezelde haar echtgenoot niet toen die de honneurs kwam waarnemen voor de Franse rol in de vrijlating van de vijf Bulgaarse verpleegsters die vastzaten in Libië. Toen ontkende de woordvoerder van de president een scheiding in alle toonaarden.

Nationale feestdag

De Sarkozy's zouden al sinds de Franse nationale feestdag, 14 juli, niet meer samenwonen. Volgens L' Est Republicain konden aandachtige televisiekijkers zien hoe de Franse president tevergeefs de hand probeerde vast te houden van zijn echtgenote tijdens een van de defilé's op de feestdag. Cecilia zou die 'toenadering' afgeweerd hebben.

De beweringen van L' Est Republicain volgen een dag na een gelijkaardig bericht in de Zwitserse krant Tribune de Genève. De Geneefse krant berichtte dat Cecilia niet meer in Parijs verbleef, maar al enkele dagen doorbracht in een hotel in Genève. Vandaar zou ze vertrokken zijn naar Londen.

De Franse media wachten enkel nog op de toestemming van de diensten van de president om het nieuws openbaar te maken, weet de Zwitserse krant nog.

In 2005 was het koppel al een tijdje uiteen. Mevrouw Sarkozy verhuisde toen enkele maanden naar de VS waar ze met een andere partner samenwoonde. In 2006 vonden de Sarkozy's elkaar weer. Het echtpaar heeft een zoon. Beiden hebben uit een vorig huwelijk twee kinderen.