Hingis speelt niet meer dit jaar
Martina Hingis zet vroegtijdig een punt achter haar seizoen. Het voormalig nummer één heeft al maanden last van een heupblessure en wil nu rusten tot ze volledig hersteld is.
Hingis moet dus ook noodgedwongen afzeggen voor het toernooi van Zurich, in haar thuisland Zwitserland, dat maandag van start gaat. "Ik heb er alles aan gedaan om te kunnen deelnemen, maar sinds Key Biscayne (in april) heb ik problemen met mijn heup waardoor ik amper nog kan trainen. Ik neem nu zoveel tijd als ik nodig heb om te herstellen."

Het blessureleed van Hingis voedt de geruchten in de Zwitserse media dat ze binnenkort misschien wel een punt zet achter haar hele carrière. Hingis hield het tennis al eens voor bekeken in 2003 door aanhoudende problemen met de enkels maar maakte in 2006 een geslaagde comeback. Een jaar geleden stond ze op de zevende plaats op de wereldranking. Ook begin dit jaar begon ze sterk met onder meer een toernooizege in Tokyo, maar daarna stokte het. De laatste maanden kon de Zwitserse nooit meer dan twee wedstrijden op rij winnen.