Branson wil bank Northern Rock kopen
De Virgin group van de Britse miljardair Richard Branson voert gesprekken over de overname van Northern Rock, de bank die door de crisis rond de Amerikaanse rommelhypotheken in slechte papieren is geraakt. Klanten gingen massaal het geld van op het spaarboekjes afhalen.
Dat beweren bronnen dicht bij het dossier. Virgin - dat een financiële poot heeft die leningen, kredietkaarten en verzekeringsdiensten aanbiedt - had een ontmoeting met de top van de bank.

Virgin zou samen met een groep investeerders een controlebelang willen kopen in Norhern Rock, aldus de bronnen. Northern Rock zou nadien verder gaan onder het merk Virgin Money.

Northern Rock moest een maand geleden als gevolg van de crisis aankloppen bij de Britse centrale bank, die heel uitzonderlijk een noodkrediet moest toestaan. Klanten van de bank stonden dagenlang in lange rijen aan te schuiven om hun geld op te vragen, uit vrees dat de bank over kop zou gaan.

Woordvoerders van Virgin en Norhern Rock gaven vrijdag geen commentaar op de berichtgeving. Vrijdag berichtte ook de Times over de mogelijke interesse.