Belgisch-Nederlandse kandidatuur WK 2018 krijgt opsteker
De kans dat België en Nederland de organisatie van het WK voetbal 2018 krijgen toegewezen, is weer iets groter geworden.
De voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA), Joseph Blatter, wil immers afstappen van het rotatiesysteem dat bepaalt dat continenten om beurten het WK mogen organiseren.

In 2006 vond het vierjaarlijkse voetbalfeest plaats in Duitsland, binnen drie jaar is Zuid-Afrika aan de beurt. In 2014 gaat de organisatie zo goed als zeker naar Brazilië, dat zich als enige Zuid-Amerikaanse land kandidaat heeft gesteld. Argentinië en Colombia, de twee andere kandidaten, trokken zich tot grote woede van Blatter immers terug uit de race. Volgens het rotatiesysteem is in 2018 Azië aan de beurt, maar dat lijkt nu dus allerminst zeker. Blatter wil immers koste wat het kost vermijden dat, zoals voor 2014, slechts één land kandidaat is.

"We moeten de markt opentrekken", verklaarde Blatter. "De situatie in Zuid-Amerika is allesbehalve comfortabel. Er is immers maar een kandidaat. Het zou veel beter zijn mochten er drie of vier landen dingen naar de organisatie van de belangrijkste voetbalcompetitie ter wereld."

Waarnemers verwachten dat Blatter een voorstel zal indienen waarbij een continent in aanmerking komt op voorwaarde dat het de twee vorige edities niet heeft georganiseerd.