Britney mag een nacht per week met zonen doorbrengen
LOS ANGELES - Zangeres Britney Spears heeft getuigd voor de rechtbank van familiale zaken in Los Angeles. Het is de eerste zitting in een juridische strijd.
De magistraat ging akkoord om haar zonen een nacht per week bij haar te houden. Onder het oog van zo’n vijftig fotografen en journalisten, ging Spears het gerechtsgebouw binnen. Achter gesloten deuren getuigde ze een uur lang voor de rechter.

Het is dezelfde magistraat die de 25-jarige popster op 1 oktober ’tot nader orde’ het hoederecht over haar zonen ontzegde ten voordele van haar ex-man Kevin Federline. Volgens de advocaat van de zangeres, verwijt de rechter Britney Spears zonder geldig rijbewijs in Californië te hebben rondgereden en geen bloedtesten te hebben gedaan om te controleren of ze drugs had genomen.

Hiermee schond ze een eerdere uitspraak midden september. Sindsdien had de rechter haar toestemming gegeven om haar kinderen te bezoeken onder toeziend oog van een derde persoon van de rechtbank.

Donderdag heeft Britney Spears toelating gekregen om een nacht per week met haar zonen door te brengen maar nog steeds onder toeziend oog van een derde. Zowel Britney Spears als Kevin Federline worden op de volgende zitting voor de rechter, 26 oktober, verwacht. De internetsite TMZ.com die gespecialiseerd is in beroemdheden, heeft bevestigd dat de zangeres recent haar Californisch rijbewijs heeft gekregen en dat ze met succes de gevraagde bloedtesten doorstond.