WAREGEM - Negen jongeren die op een lijnbus willekeurige passagiers pestten en dat ook filmden met een gsm zijn in Waregem tegen de lamp gelopen. Dat meldt de politie van de zone Mira donderdag. De negen waren zo subtiel in hun pesterijen dat de chauffeur van de lijnbus niks in de gaten had.
De pesterijen deden zich geruime tijd voor op de lijn 85 tussen Spiere-Helkijn en Waregem. De daders - zeven van hen zijn minderjarig - kozen willekeurige passagiers uit die het mikpunt werden van pesterijen. De jongeren gooiden met een boekentas of deelden een tik uit tegen het hoofd van hun slachtoffer. Een aantal van die feiten werden gefilmd met een gsm.

Een bezorgde ouder diende klacht in en een dag na de klacht kon de politie de negen identificeren. Ze bekenden de feiten. De gsm waarmee de pesterijen werden gefilmd, werd in beslag genomen. De eigenaar van de gsm moet het voorlopig ook zonder computer stellen. Ook die werd in beslag genomen.

De Computer Crime Unit van de federale politie onderzoekt of de beelden van de pesterijen al op het internet circuleren. De jongeren mochten na verhoor weer beschikken.