Duitse regering zou participatie nemen in EADS
HAMBURG - De Duitse regering heeft beslist om een pakket aandelen in het luchtvaartconcern EADS, met name het belang dat DaimlerChrysler wil verkopen, te verwerven. Dat verklaarde de burgemeester van Hamburg, Ole von Beust, donderdag op een persconferentie, in aanwezigheid van de nieuwe topman van Airbus, Louis Gallois.
,,Kanselier Angela Merkel heeft woensdagavond beslist dat de aandelen van DaimlerChrysler zouden overgenomen worden'', zei hij.

Merkel van haar kant, die donderdag een ontmoeting had met de Franse president Jacques Chirac, zegt dat er nog geen beslissing is gevallen.

Door een pakket aandelen in EADS te nemen, vergroot Duitsland zijn beslissingsmacht in het Airbus-dossier. De Duitse regering was bang dat de geplande herstructurering vooral ten koste van Hamburg zou gebeuren. Daar werken meer dan 10.000 mensen bij de vliegtuigconstructeur.

DaimlerChrysler liet enkele maanden geleden verstaan dat het zijn belang in EADS wil afbouwen van de huidige 22,5 pct tot 15 procent. Wanneer dat zou gebeuren is niet geweten.