Belg besteedt 81 euro bij eerste aankoop eBay
BRUSSEL - De Belg besteedt bij zijn eerste aankoop op de veilingsite eBay gemiddeld 81 euro. De populairste producten op de veilingsite zijn kleding, meubelen en computers.
Dat meldt eBay in een persbericht. Opvallend is ook dat 83 procent van de Belgen zijn eerste aankoop op eBay doet via opbod, via een veiling dus. Veilingen die starten aan 1 euro vallen het meest in de smaak. Eenenveertig procent van de eerste aankopen zijn kleding, meubelen, autotoebehoren en computers.

Tanguy Peers, de algemeen directeur van eBay.be, zegt dat hij aangenaam verrast is door de cijfers. ,,Het is een duidelijk teken dat het vertrouwen van de consument in e-commerce groeit'', aldus Peers.

,,Enkele jaren geleden keken Belgen meestal de kat uit de boom en deden ze vooral kleine aankopen tussen 25 en 50 euro op eBay. Het feit dat mensen steeds beter beseffen dat ze in vertrouwen producten kunnen aankopen op eBay, leidt ertoe dat ze bewuster gaan kopen en ook bereid zijn grotere aankopen te doen op het internet'', besluit hij.