LA VELLA - De Rode Duivels hebben zaterdagavond met 0-1 gewonnen van Andorra, in een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2004 in Portugal. Wesley Sonck scoorde in de 62ste minuut het enige doelpunt van de avond.
Het doelpunt van Wesley Sonck was goed voor de drie punten met het oog op de kwalificatie voor het EK 2004 in Portugal.

Bob Peeters blesseerde zich net voor de wedstrijd tijdens de opwarming aan de lies en werd in extremis vervangen door Peter Van Houdt. Zoals verwacht startten Olivier De Cock en Thomas Buffel in de basis.

De Andorrezen gingen van bij aanvang van de wedstrijd voor hun doel liggen en gaven weinig ruimte prijs. In de 9ste minuut raakte de enige aanvaller van de thuisploeg Sanchez geblesseerd en was van aanvallen geen enkele sprake meer. Voor rust werden er twee doelkansen genoteerd: één voor Valgaeren en één voor De Cock. De Duivels trokken de kleedkamers in bij een 0-0-stand. Een doelpunt van Buffel werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Ook na de rust slaagden de Belgen er niet in enige druk uit te oefenen. Pas na een uur vond Wesley Sonck eindelijk de opening: de gouden schoen verschalkte de Andorrese doelman in de 62ste minuut.

Aimé Antheunis heeft zijn eerste zege als bondscoach op zak, maar kan allerminst tevreden zijn met het spel van zijn Duivels. België is met drie punten tweede in groep 8 achter Bulgarije dat het maximum van de punten heeft. Bulgarije won zaterdag met 2-0 van Kroatië. De Rode Duivels komen woensdag tegen Estland in actie.