Fortuin Albert II bedraagt 12 miljoen euro
Het persoonlijke fortuin van koning Albert II bedraagt zo’n 12,4 miljoen euro. Dat meldt het koninklijk paleis in een reactie op de cijfers die in de Franstalige pers verschenen.
Het bedrag dat in 2001 door het koninklijk paleis werd bekendgemaakt, geldt nog steeds, aldus de woordvoerder van het paleis.

'Alle andere schattingen met betrekking tot het persoonlijke fortuin van de koning zijn verzonnen. Er wordt waarschijnlijk verward met het fortuin van de Koninklijke Schenking of met de gebouwen die de staat ter beschikking stelt van de vorst (zoals bijvoorbeeld het kasteel van Laken of het koninklijk paleis van Brussel)', legt Pierre-Emmanuel De Bauw uit.

Het persoonlijk fortuin van de koning bestaat voornamelijk uit een eigendom in het Franse Châteauneuf de Grasse, een jacht en een kapitaal van ongeveer 12,4 miljoen euro.

Aangenomen wordt dat het roerende koninklijke fortuin in veilige, conservatieve beleggingen sluimert, vooral in de financiële sector. Lange tijd was dat zo met de Generale Maatschappij, de holding Société Générale, waarin Leopold I zich al engageerde

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in