Ketnet stort zich op regeringsonderhandelingen
CD&V-kopstuk en kandidaat-premier Yves Leterme (CD&V) ziet extra geld voor het Franstalig onderwijs als een mogelijk middel om de Franstaligen verdere stappen in de staatshervorming te laten goedkeuren. Dat heeft Leterme gezegd in een interview met het jeugdjournaal van Ketnet.
‘Er zijn heel wat vragen van de Franstaligen. Maar er zijn dingen die we willen doen en er zijn ook dingen die we niet willen doen. Wat we bijvoorbeeld kunnen doen, is ervoor zorgen dat ze goedkoper scholen kunnen bouwen. Dat is ook goed voor de leerlingen in Wallonië en Brussel. Misschien als we het daarover eens zijn, dat de Franstaligen ook bereid zijn om over onze vragen te spreken’, aldus Leterme.

Het volledige interview met Yves Leterme wordt vanavond uitgezonden in Karrewiet op Ketnet.

In een reactie aan De Standaard zegt Leterme dat hij enkel verwezen heeft naar een oude, niet-ingeloste belofte van de lambermontakkoorden onder paars-groen. Toen was er inderdaad sprake van een BTW-verlaging voor scholenbouw. Leterme ontkent formeel dat hij een nieuwe piste wou lanceren. Hij stipt wel aan dat zo'n BTW-voet van zes procent ook voor het Vlaams onderwijs interessant zou zijn, in plaats van de BTW-voet van 21 procent nu.