KARACHI - Een groep islamitische separatisten uit Kashmir heeft in een verklaring aan het persbureau AFP de aanslagen van gisteren in de Verenigde Staten opgeëist. Een woordvoerder van de radicale militaire beweging Lashkar-i-Taiba ontkende echter onmiddellijk elke betrokkenheid van zijn organisatie. Ook Osama bin Laden heeft elke betrokkenheid bij de aanslagen ontkend.
De Saoedische terrorist Osama bin Laden ontkent verantwoordelijk te zijn voor de bloedige terreuracties van dinsdag in de Verenigde Staten. Dat schrijven een aantal Pakistaanse kranten. "De terreurdaad is het werk van de een of andere Amerikaanse beweging. Ik heb er niets mee te maken", aldus Bin Laden.

Wel zei hij de aanslagen toe te juichen als een "reactie van de onderdrukten tegen de onderdrukker". Via een woordvoerder voegde de vijand nummer één van Amerika eraan toe de missie te hebben om de Israeli's van Palestijns grondgebied te verjagen.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres heeft de Palestijnse president Yasser Arafat opgeroepen "de wereld van het terrorisme" te verlaten.