CRAWFORD - De Amerikaanse president George W. Bush heeft zich tevreden getoond over de VN-resolutie die oproept tot een einde van de vijandelijkheden in Libanon. Hij verweet daarbij Hezbollah, Iran en Syrië een "ongewenste oorlog" te zijn begonnen in de regio.
"Ik verwelkom de resolutie die gisteren (vrijdag) werd aangenomen door de VN-Veiligheidsraad om onmiddellijk een einde te maken aan de vijandelijkheden", in Libanon, aldus Bush in een communiqué. Hij brengt momenteel zijn vakantie door op zijn ranch in Texas.

"Ik vraag de internationale gemeenschap nu haar woorden onmiddellijk om te zetten in daden en al het mogelijke te doen om duurzame vrede naar de regio te brengen", zei Bush nog.

De Amerikaanse president voegde eraan toe dat het conflict, dat begon op 12 juli, uitgelokt was "door een gratuite aanslag op Israël door Hezbollah, een terroristische groepering die door Iran en Syrië wordt gesteund".

"Het verlies van onschuldige mensenlevens in Libanon en Israël is een immense tragedie. Hezbollah en zijn Syrische en Iraanse broodheren hebben een oorlog uitgelokt die voor het Libanese en Israëlische volk en de miljoenen mensen die hebben geleden ongewenst was", klonk het nog.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig