SKOPJE - In Radusa, ten noorden van Skopje, leveren Macedonische militairen ook zondag weer gevechten met Albanese guerrillastrijders. Dat is van bronnen binnen de strijdkrachten vernomen. Intussen blijven de politieke partijen van zowel Macedoniërs als Albanezen vatshouden aan de ondertekening van het vredesakkoord maandag. Dat hebben de partijen zondag gezegd.
Ook zaterdag was het onrustig in de stad. Een politieman raakte volgens een regeringswoordvoerder gewond. Het leger zou gevechtshelikopters hebben ingezet. Vrijdag raakten in Radusa al vijf agenten bij gevechten gewond.

Vredesakkoord

"De ondertekening van het vredesakkoord is nog steeds gepland voor maandag", aldus een bron uit de kring rond de Macedonische president Boris Trajkovski. Ook bronnen bij de twee Macedonische partijen die hun handtekening gaan zetten, SDSM en VMRO-DPMNE, bevestigen hun deelname aan de ceremonie. "Wij gaan maandag onze handtekening onder het akkoord plaatsen", verklaarde Radmila Sekirinska, een verantwoordelijke bij SDSM.

Datzelfde geluid viel ook te horen bij VMRO-DPMNE. Ook verantwoordelijken van de Albanese ondertekenende partijen, PDP en PDA, bevestigen dat ze vasthouden aan hun belofte om het akkoord te tekenen.

De vier partijen vormen de regeringscoalitie en hebben woensdag in Ohrid al het akkoord goedgekeurd. Het akkoord moet een einde maken aan de gevechten tussen het Macedonische leger en Albanese guerrillastrijders.