Sepp Blatter, de voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, heeft aan de Italiaanse pers laten uitschijnen dat de Fransman Zinédine Zidane zijn benoeming van beste speler op het WK mogelijk kan kwijtspelen.

"Vooraleer eender welke beslissing te nemen, wacht ik het disciplinair onderzoek af", aldus Blatter in een interview met de Italiaanse krant la Repubblica.
Maandag werd de Franse nummer 10, die zondag op een trieste manier een punt zette achter zijn carrière, alsnog tot beste speler van het WK verkozen. Dat dit zover kon komen is te wijten aan het systeem, omdat het merendeel van de stemmen voor de finale, en dus voor de kopstoot van Zidane, werden uitgebracht. "De winnaar van deze prijs wordt niet door de FIFA verkozen, maar wel door een internationale commissie van journalisten. Toch moet het uitvoerend comité van de FIFA tussenkomen wanneer het gedragingen vaststelt die tegenstrijdig zijn met de sportethiek", aldus Blatter. "Daarom heb ik aan onze disciplinaire commissie de opdracht gegeven hieromtrent een onderzoek te starten."

Vanavond geeft Zidane zelf zijn versie van de feiten, rechtstreeks op de Franse televisiezender Canal Plus. Materazzi gaf al toe Zidane te hebben beledigd, maar vond de Franse superster "super arrogant".