Zidane geeft vanavond uitleg op tv
Foto: afp
PARIJS - Vanavond komt er eindelijk een einde aan al het gespeculeer over welke beledigingen Zinedine Zidane nu precies naar het hoofd geslingerd kreeg van de Italiaan Marco Materazzi, in de finale van het WK voetbal, zondag in Berlijn. De Franse kapitein doet zijn verhaal vanavond om 20u00 live op de Franse televisiezender Canal Plus.
Zidane, voor wie het WK zijn laatste wedstrijd ooit was, ging in de finale door het lint nadat Materazzi iets naar hem riep. De balvirtuoos plantte zijn hoofd in de maag van Materazzi en werd met rood van het veld gestuurd. Frankrijk verloor de finale uiteindelijk in de strafschoppen.

De Franse superster weigerde tot op heden ook maar één woord te vertellen over wat er nu precies gebeurd was op het veld. Zijn manager had al aangegeven dat de speler ,,over enkele dagen'' zijn verhaal ging doen. Materazzi gaf ondertussen wel al toe dat hij Zidane beledigde, maar dat het allemaal niet zo erg was. Volgens hem was Zidane superarrogant.

Britse media schakelden na het incident liplezers in, en die meenden te weten dat Materazzi de zus van Zidane een hoer noemde. Een andere liplezer is er dan weer van overtuigd dat de Italiaan Zidane de zoon van een terroristische hoer noemde. Zidane is van Algerijnse afkomst.