BRUSSEL - Het treinverkeer in het Brusselse Zuidstation werd vanmiddag korte tijd volledig stilgelegd omwille van een bomalarm. De politie onderzocht verschillende sporen nadat een verdacht pakket werd aangetroffen. Het station werd gedurende tien minuten ontruimd.
Dat bevestigt NMBS-woordvoerster Leen Uyterhoeven. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en besliste dat verdere evacuatie niet meer nodig was. Het treinverkeer rijdt ondertussen opnieuw zo goed als normaal.

,,Een paar treinsporen werden gedurende een uur volledig buiten werking gesteld. Om 15.30 uur werd opdracht gegeven voor een volledige ontruiming van het station'', meldt Uyterhoeven. Omstreeks 15.40 uur werd echter beslist dat een verdere evacuatie niet meer nodig was. ,,Verdere details over het verdachte pakje zijn nog niet beschikbaar'', aldus Uyterhoeven, maar klaarblijkelijk was er geen gevaar.

Ook de Poolse stad Warschau ontving vandaag een bommelding. De politie ontruimde er meteen de enige metrolijn. Een woordvoerster zei dat de politie een telefoontje had ontvangen waarin gewaarschuwd werd voor een bom. Vooralsnog is niets verdachts gevonden.