Ford Genk bevestigt vertrek topman niet
Jan Gijsen. Foto: belga
BRUSSEL - Algemeen directeur Jan Gijsen verlaat Ford Genk en wordt opgevolgd door Guy Martens, de huidige technische directeur. De Limburger krijgt een belangrijke functie bij Jaguar en Land Rover, de Britse dochters van Ford. Dat meldt Het Belang van Limburg, maar de directie van Ford Genk heeft het nieuws nog niet bevestigd.
Er staan wel een aantal wijzigingen in het hoger kader op til, maar die zijn nog niet definitief goedgekeurd. Het zogenaamde vertrek van Gijsen is gebaseerd op geruchten, liet woordvoerder Jo Declercq van Ford België aan het persagentschap Belga weten.

De Ford-woordvoerder, die momenteel een werkbezoek afhandelt in de Fordfabrieken in Turkije, beaamt wel dat er wijzigingen in het directiecomité op til staan, maar dat het nog veel te vroeg is om daar namen op te plakken. ,,De kans is reëel dat tegen het einde van deze week hierover witte rook verschijnt", zo luidt het.

Volgens Het Belang wordt Guy Martens de opvolger van Jan Gijsen. Martens is technisch directeur van Ford Genk en hij is in de praktijk nu al verantwoordelijk voor de aanloop van de nieuwe modellen die vanaf begin volgend jaar in Genk in productie gaan. Wie Martens gaat opvolgen, is nog niet duidelijk.

Net zoals Gijsen is Martens een Limburger. Hij heeft al een lange carrière bij Ford achter de rug. Jan Gijsen begon op 1 maart 2001 aan een van de moeilijkste jobs in zijn carrière. Onder zijn leiding werd een van de zwaarste herstructureringen uit de geschiedenis van Ford Genk doorgevoerd. Momenteel werken in Genk ruim 5.000 mensen.

Wanneer Gijsen de fabriek verlaat is - nog steeds volgens de Limburgse krant - nog niet duidelijk. Ook de precieze omschrijving van zijn volgende functie, is voorlopig onduidelijk. Hij neemt naar verluidt niet meer de leiding over een fabriek.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig