BRUSSEL - Ongeveer 38 procent van de Belgische jongeren heeft een eigen weblog. Daarmee staat België aan de leiding van het Europese peloton, waar het gemiddelde 18 procent is. Dat blijkt uit de resultaten van de universitaire studie Mediappro die bij 9.000 jongeren uit negen landen werd gehouden.

Ongeveer 90 procent van de Europese jongeren tussen 12 en 18 maken gebruik van het internet, meer dan 70 procent gebruikt het internet voornamelijk om te communiceren. Uit de studie blijkt ook dat het internet vooral thuis wordt gebruikt.

De jongeren surfen op het internet om dingen op te zoeken en om naar muziek te luisteren. Maar internet wordt vooral gebruikt om te communiceren via het programma MSN. De jongeren verklaarden ook dat ze vaak muziek en andere bestanden downloaden zonder dat ze een grote kennis hebben van de risico’s die ze lopen.

Vooral meisjes zijn actief met alles wat met bloggen te maken heeft. Het gebruik van de gsm is algemeen verspreid bij de jongeren (95 pct). Ze gebruiken hun gsm vooral om sms’jes te versturen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in